Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi10g28kcal0.9g0.7g2.3g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g6g0.3kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%210g357kcal42g0g21g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g150g53kcal2.2g10g0.4g1.3g
Porkkana 60g20kcal0.4g3.3g0.1g1.5g
Selleri, annos 50g60g8.4kcal0.6g1.8g0g0g
Palsternakka 60g38kcal0.3g7.1g0.2g2.7g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)60g18kcal0.6g3.6g0.1g0.6g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 12g106kcal0g0g12g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2304g1355kcal97g73.8g72.6g14.6g
Valittu annoskoko1152g678kcal48.5g36.9g36.3g7.3g
Annoskoko puolitettuna576g339kcal24.3g18.5g18.2g3.7g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774