Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt198g91kcal6.3g9.5g3g0g
Hiiva 20g15kcal2.6g0.2g0.1g1.4g
Vehnäjauho, sunnuntai476g1665kcal57.1g337.8g10g14.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g32g20kcal1.1g0.1g7.9g0g
Kananmuna kuoreton 48g68kcal5.9g0.1g4.9g0g
Voi 79g575kcal0.9g0.3g64.5g0g
Sokeri 135g547kcal0g134.6g0g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4g12kcal0.4g2.4g0.3g1.1g
Rusinat (Rainbow) 1 pss79g254kcal2.4g56.3g0.6g7.7g
Sekahedelmä, kuivattu 79g177kcal2.8g34.8g0.6g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2304g6848kcal159g1152.2g183.8g62g
Valittu annoskoko1152g3424kcal79.5g576.1g91.9g31g
Annoskoko puolitettuna576g1712kcal39.8g288.1g46g15.5g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116984