Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g112g23kcal1.7g3.4g0.6g0g
Tomaatti 281g64kcal1.6g9.7g0.8g3.9g
Kurkku 150g16kcal0.8g2.1g0.1g1g
Sipuli 41g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 75g119kcal0.8g1.1g12g2.6g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g288g778kcal51.9g5.8g60.5g0g
Oregano, kuivattu 0.7g2.3kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Paprika keltainen 127g38kcal1.2g6.5g0.3g2.5g
Oliiviöljy 51g447kcal0g0g50.5g0g
Viinietikka 19g3.9kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2304g3029kcal118.6g65g250g23g
Valittu annoskoko1152g1515kcal59.3g32.5g125g11.5g
Annoskoko puolitettuna576g757kcal29.7g16.3g62.5g5.8g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512