Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Valkosipuli 11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g35g113kcal3.5g26.2g0.8g3.8g
Linssi-punainen (raaka)50g151kcal12.4g24.8g0.5g4.5g
Juuriselleri 71g22kcal0.9g3.3g0.1g2.2g
Palsternakka 79g50kcal0.4g9.3g0.3g3.6g
Oliiviöljy 11g93kcal0g0g10.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g105g29kcal0.6g6.2g0.2g2.6g
Valkokaali keräkaali 263g73kcal3.1g10.7g0.5g5.5g
Lihaliemi laimennettu 70g13kcal0g2.1g0.4g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 7g21kcal0.8g1g1.5g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2310g1211kcal47.8g180.6g30.2g48.4g
Valittu annoskoko1155g605kcal23.9g90.3g15.1g24.2g
Annoskoko puolitettuna578g303kcal12g45.2g7.6g12.1g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251