Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi150g675kcal9.7g89.9g31.5g4.6g
Voi 56g408kcal0.7g0.2g45.7g0g
Maitosuklaa 150g806kcal15.2g75g49.5g0.1g
Pätkis minibites (140 g pussi)105g514kcal3.8g64g26.2g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton150g240kcal12g6g19.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 82g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Sokeri 11g46kcal0g11.2g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl150g540kcal3g4g57g0g
Liivatelehti, gelatiini300g1046kcal256.6g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2316g8813kcal622.6g508.4g476.4g9.4g
Valittu annoskoko1158g4406kcal311.3g254.2g238.2g4.7g
Annoskoko puolitettuna579g2203kcal155.7g127.1g119.1g2.4g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656