Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 11g3.1kcal0.2g0.3g0.1g0.2g
Herkkusieni 7.5g1.2kcal0.2g0g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)6.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kiinankaali raaka 100g11g2kcal0.2g0.3g0g0.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g2.3g0.4kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 6g2kcal0g0.3g0g0.2g
Voi 0.4g2.7kcal0g0g0.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.3g2.5kcal0g0g0.3g0g
Paprika, punainen2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 1.9g0.5kcal0g0g0g0g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g1.9g2.1kcal0.2g0.4g0g0.1g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.7g13kcal0.1g0.1g1.3g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g3.7g8.6kcal0.2g1.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana232g81kcal2.4g7.2g4g2.6g
Valittu annoskoko116g40kcal1.2g3.6g2g1.3g
Annoskoko puolitettuna58g20kcal0.6g1.8g1g0.7g
Arvot/100g100g35kcal1g3.1g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416