Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 11g25kcal0.6g1.9g1.5g0.6g
Persilja 2.2g0.6kcal0g0g0g0.2g
Oliiviöljy 5.5g49kcal0g0g5.5g0g
Tomaatti 22g5kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Kurkku 20g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)6.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 44g81kcal2g13.9g1.7g0.7g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore5.5g1.4kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana233g331kcal5.8g35.4g17.6g4g
Valittu annoskoko117g166kcal2.9g17.7g8.8g2g
Annoskoko puolitettuna58g83kcal1.5g8.9g4.4g1g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73500