Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g50g190kcal2.7g16g12.5g0.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 38g85kcal7.1g0g6.4g0g
Peruna, vanha, kuorittu 7.5g5.7kcal0.1g1.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Persilja 3.1g0.9kcal0g0g0g0.3g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)13g21kcal0.4g0.5g1.9g0g
Kananmuna 50g(kpl)3.8g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana233g619kcal21.6g35.8g42.4g2.4g
Valittu annoskoko117g309kcal10.8g17.9g21.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna58g155kcal5.4g9g10.6g0.6g
Arvot/100g100g265kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267176