Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Basilika, tuore 1.6g0.4kcal0.1g0g0g0g
Parmesan formaggio da pasta5.5g25kcal2.2g0g1.8g0g
Auringonkukansiemen 5.5g32kcal1.3g0.7g2.7g0.3g
Oliiviöljy 10g87kcal0g0g9.8g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty49g69kcal2.5g13.7g0.3g1.7g
Broileri, rintafilee, nahaton 44g47kcal10.1g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana233g524kcal32.6g29.2g30.6g4g
Valittu annoskoko117g262kcal16.3g14.6g15.3g2g
Annoskoko puolitettuna58g131kcal8.2g7.3g7.7g1g
Arvot/100g100g224kcal14g12.5g13.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217