Herkkusienivuoka

Ruskista pilkotut sienet ja sipulit.

Mausta, esim.

timjami 1/2 tl, basilika 2 tl.

Keitä riisi puolikypsäksi.

Laita ruokaöljyllä kevyesti voideltuun vuokaan kerroksittain ensin suurin osa keitetystä riisistä, sitten sieni-sipuliseos, 4-5 keskikokoista tomaattia viipaloituna, yksi pieni silputtu purjo ja päällimmäiseksi kerrokseksi loput riisit.

Kuorruta sienivuoka juustokastikkeella.

Juustokastike:
Kiehauta vehnäjauhot ruokaöljyssä, lisää vähän kerrallaan 1/2 dl maitoa ja raastettu juusto.

Keitä koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut.

Mausta, esim.

viherpippurilla.

Laita sienivuoka lopuksi n. 50 min ajaksi 200 asteiseen uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy0.6g5.5kcal0g0g0.6g0g
Vehnäjauho sunnuntai3.1g11kcal0.4g2.2g0.1g0.1g
Oltermanni 17%6.3g17kcal1.9g0g1.1g0g
Kevytmaito hyla (Valio)31g14kcal1g1.5g0.5g0g
Purjosipuli 3.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tomaatti 39g8.9kcal0.2g1.4g0.1g0.5g
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl0.7g2.2kcal0g0.1g0.2g0g
Kokojyväriisi (Uncle bens), annos 100g13g42kcal1g8.9g0.3g0.6g
Sipuli 6.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Herkkusieni, tuore Pirkka13g3.1kcal0.3g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana234g214kcal10g29.8g5.8g2.8g
Valittu annoskoko117g107kcal5g14.9g2.9g1.4g
Annoskoko puolitettuna59g54kcal2.5g7.5g1.5g0.7g
Arvot/100g100g92kcal4.3g12.7g2.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73620