Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g219g678kcal37.2g118.1g6.3g28.4g
Emmental, punaleima 17%153g444kcal52g0g26g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha306g508kcal58.2g0g30.6g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g39g354kcal0g0g39.4g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g262g53kcal1.6g10g0.8g3.7g
Sipuli (kuorittu)24g6.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.4g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka53g56kcal0.5g13.1g0g0.6g
Oregano, kuivattu 0.9g2.7kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Valkosipuli 7g7.6kcal0.6g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2321g4221kcal301g287.4g206.4g67.2g
Valittu annoskoko1161g2111kcal150.5g143.7g103.2g33.6g
Annoskoko puolitettuna580g1055kcal75.3g71.9g51.6g16.8g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157