Taikinoitu lohi

6-7 annosta
500 g valmista voitaikinaa
n. 1 kg (2 kpl) kirjolohifileetä
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 tl sitruunapippuria
n. 1/2 tl suolaa

Täyte
1 pkt (150 g) pakastettua pinaattia
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl Valio voita / rypsiöljy
1 prk (120 g) Valio smetanaa/ranskankerma
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
150 g katkarapuja

Poista fileistä nahka ja mahdolliset ruodot.

Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.

Valmista täyte.

Sulata ja valuta pinaatti kuivaksi.

Hauduta pinaattia ja sipulia voissa.

Lisää smetana ja mausteet joukkoon.

Keitä kunnes neste on imeytynyt.

Sulata ja valuta katkaravut.

Hienonna karkeaksi ja sekoita pinaattiseokseen.

Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi.

Leikkaa taikina täyteen noin 3 cm:n pituisia viiltoja (taikinasta tulee "verkkomainen" ;) . Nosta toiselle fileelle täyte ja nosta toinen file päälle.

Nosta täytetyt kalafileet taikinalle ja kääri kala siihen.

Kypsennä 200 asteessa noin 45 min. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Krista74

Krista74 sanoi...

Suluissa se, mitä oikeasti tuli laitettua ruokaan ja sen mukaan kalorit laskettu!

sunnuntai 22.02.2009 klo 12:10

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voitaikina keskiarvo, täytteetön 321g1610kcal17g107.2g125g5.4g
Kirjolohifilee 533g881kcal89.2g0g58.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton19g4kcal0.1g0.3g0g0g
Pinaattipakaste 150g51g7.2kcal1g0.2g0.3g0.7g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Rypsiöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Ranskankerma Valio77g216kcal1.9g2.7g21.6g0g
Katkarapu 116g79kcal16.7g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2322g5772kcal252.8g224.2g431.8g13.4g
Valittu annoskoko1161g2886kcal126.4g112.1g215.9g6.7g
Annoskoko puolitettuna581g1443kcal63.2g56.1g108g3.4g
Arvot/100g100g249kcal10.9g9.7g18.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106880