Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi5495g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)1923g6731kcal269.2g1076.9g132.7g211.5g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g412g1125kcal41.2g214.3g9.5g56g
Suola, annos 3g55g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 330g143kcal19.5g4.3g2.3g13.5g
Vehnäjauho, sunnuntai1786g6250kcal214.3g1267.9g37.5g53.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g28498kcal1088.4g5126.8g364g669.2g
Valittu annoskoko10000g14249kcal544.2g2563.4g182g334.6g
Annoskoko puolitettuna5000g7125kcal272.1g1281.7g91g167.3g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304