Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton17g3.5kcal0g0.3g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)167g275kcal5g6.7g25g0g
Valkoviini kuiva 83g57kcal0.3g0.5g0g0g
Valkosipuli 8.3g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g500g180kcal4.5g37g1.5g17.5g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g17g150kcal0g0g16.7g0g
Mustapippuri 0.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Broileri rintafile,maustamaton375g387kcal86.6g0g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2335g2127kcal194.4g92.4g94g35.8g
Valittu annoskoko1168g1064kcal97.2g46.2g47g17.9g
Annoskoko puolitettuna584g532kcal48.6g23.1g23.5g9g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012