Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)11g14kcal1.2g0g1g0g
Sokeri 19g77kcal0g19g0g0g
Rypsiöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Kesäkurpitsa zucchini 30g5.4kcal0.2g0.7g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 27g92kcal2.7g18.8g0.3g0.9g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Rusina 9g26kcal0.3g5.4g0g0.9g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g6g36kcal1.4g0.4g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana234g749kcal11.6g90.6g36.2g4g
Valittu annoskoko117g375kcal5.8g45.3g18.1g2g
Annoskoko puolitettuna59g187kcal2.9g22.7g9.1g1g
Arvot/100g100g320kcal5g38.7g15.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310097