Herkullisin tiikerikakku, Maidoton

4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl leivontamargariinisulaa, maidoton
3 tl leivinjauhetta
2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl Nordic Ruoka 15% kasvirasvavalmistetta (riisi- tai kauramaitokin käy)
1½ tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Sulata rasva ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Lisää muna-sokerivaahtoon rasva, sen jälkeen sekoita jauhoja ja kasvarasvavalmistetta vuorotellen seokseen.

Jaa taikina kahteen osaan.

Mausta 3/4 taikinasta vanilliinisokerilla ja loput kaakaojauheella.

Kaada tai lusikoi voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa.

Päällimmäöiseksi vaaleaa.

(Olen laittanut pohjalta lukien: vaalea, tumma, vaalea, tumma, vaalea = kaunis kuvio valmiissa kakussa)
Paista noin 180 asteessa 50-60 min. Kakku on kypsä, kun se ei tartu puikkoon.

Kumoa jäähtyneenä.

(Resepti muokattu Kaarina Hyvärisen, Hyvinkää, ohjeen pohjalta.

Tulos todella herkullinen)

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanamuna, paistettu (pirkka)21g45kcal2.7g0.1g3.8g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.7g0g0g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)28g201kcal0g0g22.4g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Täysjyvävehnäjauho sunnuntai (Ravintoraisio oy), annos 60g15g49kcal2.5g8.1g0.4g1.9g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g14g22kcal0.1g0.8g2.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.7g6.2kcal0.3g0.2g0.4g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana234g935kcal13.8g85.2g58.4g5.6g
Valittu annoskoko117g468kcal6.9g42.6g29.2g2.8g
Annoskoko puolitettuna59g234kcal3.5g21.3g14.6g1.4g
Arvot/100g100g399kcal5.9g36.4g24.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318048