Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore35g6kcal0.2g0.9g0.1g0.2g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g20g33kcal4g0g2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.5g2.1kcal0g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Basilika, tuore 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 20g5.9kcal0.1g1.1g0g0.4g
Tomaattisose tomaattipyree 2.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Ketsuppi, Heinz1g1kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g13g31kcal2.3g0.1g2.4g0g
Mozzarella juustoraaste, valio5g15kcal1.3g0g1.1g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana234g197kcal16.2g7.4g11.2g2g
Valittu annoskoko117g99kcal8.1g3.7g5.6g1g
Annoskoko puolitettuna59g49kcal4.1g1.9g2.8g0.5g
Arvot/100g100g84kcal6.9g3.2g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171