Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu27g34kcal3g0.1g2.4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa15g44kcal3.4g0g3.4g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g15g88kcal3.5g1g7.9g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g29g17kcal2.6g1.5g0.1g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)5.9g33kcal1.3g1.1g2.9g0g
Seesaminsiemen8.8g49kcal2.4g1g4.2g0.8g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 4.4g14kcal1.3g0.3g0.9g1.3g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti4.4g25kcal1.1g0.6g2g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.9g0.4kcal0g0g0g0.7g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana235g642kcal37.4g12.4g50.6g5.6g
Valittu annoskoko117g321kcal18.7g6.2g25.3g2.8g
Annoskoko puolitettuna59g161kcal9.4g3.1g12.7g1.4g
Arvot/100g100g273kcal15.9g5.3g21.6g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202