J14 tuorehernesosekeitto

Kuori peruna ja pieni todella pieniksi.

Laita vesi kattilaan ja kasviskuutio.

Lisää peruna palat ja keittele.

Lisää pakasteherneet ja keitä lissää.

kaada vesi kattilasta kannuun talteen ja soseuta perunat ja herneet.

lisää kerma ja keitinvettä niin , että siitä tulee itselle sopivan notkeaa keittoa.

Mausta suolalla ja limemehulla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Olliorava
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g28g17kcal0.4g3.7g0g0.3g
Herne, pakaste (rainbow)41g35kcal2.4g6.1g0g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (festivo) (Lidl), annos 10g0.6g1.3kcal0g0.2g0.1g0g
Ruokakerma, kolme sipulia (Valio), annos 250g16g17kcal0.5g0.5g1.6g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana235g140kcal6.6g21.2g3.4g3.2g
Valittu annoskoko117g70kcal3.3g10.6g1.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna59g35kcal1.7g5.3g0.9g0.8g
Arvot/100g100g60kcal2.8g9g1.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=445637