Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha33g55kcal6.3g0g3.3g0g
Sipuli 8.3g2.5kcal0.1g0.4g0g0.1g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Paprikajauhe 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Täysjyväriisi 14g47kcal0.9g10.1g0.1g1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.8g2.4kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi42g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 17g17kcal0.6g3g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana235g293kcal16g27.4g12.2g3.4g
Valittu annoskoko117g146kcal8g13.7g6.1g1.7g
Annoskoko puolitettuna59g73kcal4g6.9g3.1g0.9g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316