Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai16g56kcal1.9g11.3g0.3g0.5g
Oivariini, 60 (100g)12g65kcal0.1g0.1g7g0g
Vesi4.7g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%16g46kcal5.4g0g2.7g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g19g13kcal2.1g0.5g0.3g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g12g19kcal4.1g0g0.2g0.1g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kanamuna, paistettu (pirkka)10g23kcal1.4g0.1g1.9g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g19g23kcal0.6g0.9g1.9g0g
Persilja 4.7g1.3kcal0.1g0.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana236g494kcal31.6g26.4g28.6g2.2g
Valittu annoskoko118g247kcal15.8g13.2g14.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna59g123kcal7.9g6.6g7.2g0.6g
Arvot/100g100g209kcal13.4g11.2g12.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891