Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen47g16kcal1.5g2.3g0g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g12g9kcal0.2g0.8g0.6g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 42g32kcal0.8g6.5g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana236g117kcal5.2g19.8g1.4g1g
Valittu annoskoko118g59kcal2.6g9.9g0.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna59g29kcal1.3g5g0.4g0.3g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324