Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste23g0kcal0g0g0g0g
Voi 339g2457kcal4g1.4g275.3g0g
Manteli 169g1043kcal40.7g11.2g91.4g12.2g
Vehnälese 14g31kcal1.8g2.1g0.6g5.1g
Psylliumkuitu, annos 6g11g5.6kcal0g0g0g9.4g
Kaakaojauhe sokeroitu 14g57kcal0.8g10.5g1.3g0.1g
Kahvijuoma, keskiarvo 34g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 339g1118kcal6.8g10.2g118.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g113g583kcal11.3g25.7g48.3g0g
Raparperi 113g38kcal0.8g6.2g0.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2340g10688kcal132.6g140.4g1071g56.8g
Valittu annoskoko1170g5344kcal66.3g70.2g535.5g28.4g
Annoskoko puolitettuna585g2672kcal33.2g35.1g267.8g14.2g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905