Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 123g176kcal15.4g0.4g12.7g0g
Sokeri 191g774kcal0g190.6g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 262g47kcal1.5g6.5g1g1.8g
Rypsiöljy 135g1191kcal0g0g134.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 292g1001kcal29.7g204.2g3.5g10.2g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Ruokasooda 7.5g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl97g622kcal13.6g3.3g61.3g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.5g16kcal0.2g3.6g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Rusina 45g131kcal1.3g27g0.2g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2340g7993kcal124.2g888.6g427.2g32.8g
Valittu annoskoko1170g3997kcal62.1g444.3g213.6g16.4g
Annoskoko puolitettuna585g1998kcal31.1g222.2g106.8g8.2g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431980