Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl50g289kcal10.5g2.6g25.2g5.8g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g100g600kcal21g6.6g54g0g
Hermesetas, annos 5g20g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g400g172kcal39.2g1.6g0.4g0g
Voi 300g2176kcal3.6g1.2g243.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100g330kcal2g3g35g0g
Kahvi mustana 100ml200g6.4kcal0.6g0.6g0.2g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2344g7147kcal153.8g31.2g717.4g11.6g
Valittu annoskoko1172g3574kcal76.9g15.6g358.7g5.8g
Annoskoko puolitettuna586g1787kcal38.5g7.8g179.4g2.9g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376