Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 38g11kcal0.4g1.7g0.1g0.7g
Palsternakka 13g8kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Nauris 50g14kcal0.5g2.1g0.2g1g
Lohifilee 300g586kcal56.1g0g40.5g0g
Tilli, tuore 10g3kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g7.5g17kcal1.3g1.3g0.7g0g
Sipulikuutiot Apetit50g13kcal0.6g2.4g0.1g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g50g8.5kcal1g1.1g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 150g495kcal3g4.5g52.5g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2350g2313kcal127g30.2g188.8g5.2g
Valittu annoskoko1175g1157kcal63.5g15.1g94.4g2.6g
Annoskoko puolitettuna588g578kcal31.8g7.6g47.2g1.3g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981