Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr28g34kcal5.6g0g1.2g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.7kcal0.2g0.7g0g0.2g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.4g3.9kcal0.1g0.2g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 6.3g34kcal0.1g0g3.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.1g14kcal0.4g2.8g0g0.1g
Sinappi, mieto, meira 125g1.3g2.1kcal0.1g0.3g0.1g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)1.3g1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana237g185kcal13g8.4g10.8g0.6g
Valittu annoskoko118g92kcal6.5g4.2g5.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna59g46kcal3.3g2.1g2.7g0.2g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869