Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 13g91kcal0.1g0g10.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 15g19kcal1.7g0g1.4g0g
Kaurahiutale 5g19kcal0.7g2.9g0.4g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g25g29kcal0.7g1g2.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 25g11kcal0.1g1.6g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana237g605kcal10g72.2g29.6g3.8g
Valittu annoskoko118g302kcal5g36.1g14.8g1.9g
Annoskoko puolitettuna59g151kcal2.5g18.1g7.4g1g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.5g12.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932