Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka50g70kcal11.5g0g2.5g0g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g13g20kcal0.3g0.5g1.9g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.2g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1g8.8kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana237g208kcal23.8g3.2g10.8g0.2g
Valittu annoskoko119g104kcal11.9g1.6g5.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna59g52kcal6g0.8g2.7g0.1g
Arvot/100g100g88kcal10g1.4g4.6g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=165972