Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g55g11kcal2.2g2.1g0.1g0g
Hirvenliha, 100g44g49kcal9.2g0g1.3g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.4kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g1.6g5.5kcal0.2g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana237g144kcal24g8.8g2.8g0.8g
Valittu annoskoko119g72kcal12g4.4g1.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna59g36kcal6g2.2g0.7g0.2g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500