Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow225g225kcal51.7g0g2g0g
Herkkusieni 191g30kcal4g0.6g0.6g2.9g
Sipuli 169g51kcal2.1g8.1g0.3g2.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Vesi337g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g5.6g12kcal1g1g0.5g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%112g214kcal11.2g5.6g15.7g0g
Tilli, tuore 112g34kcal4.1g1g0.9g2.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.6g51kcal0g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2367g1344kcal152.8g53.6g51.6g18.4g
Valittu annoskoko1184g672kcal76.4g26.8g25.8g9.2g
Annoskoko puolitettuna592g336kcal38.2g13.4g12.9g4.6g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343