Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g113g153kcal5.8g28.6g1.4g2.6g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 187g241kcal38.9g0g9.4g0g
Oliiviöljy 10g90kcal0g0g10.1g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka38g4.1kcal0.4g0.4g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g49g14kcal0.3g2.9g0.1g1.2g
Parsakaali, keitetty, suolaa 56g20kcal2.6g1.1g0.2g1.4g
Vesi562g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 38g119kcal9.1g17.1g0.7g3.3g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk53g21kcal0.9g4g0.1g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2367g1458kcal127.4g112g52.8g24.2g
Valittu annoskoko1183g729kcal63.7g56g26.4g12.1g
Annoskoko puolitettuna592g365kcal31.9g28g13.2g6.1g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390