Sämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy ja suola.

Lisää jauhot hiljalleen ja alusta.

Anna kohota kaksinkertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 200 asteessa 10 - 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 497g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 50g37kcal6.5g0.5g0.2g3.4g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )17g152kcal0g0g16.7g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 96g293kcal8.4g53.4g1.8g13.4g
Grahamjauho 249g815kcal26.2g150.9g5.5g24.6g
Vehnäjauho puolikarkea 268g921kcal27.4g187.9g3.2g9.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2368g4436kcal137g785.4g54.8g101.6g
Valittu annoskoko1184g2218kcal68.5g392.7g27.4g50.8g
Annoskoko puolitettuna592g1109kcal34.3g196.4g13.7g25.4g
Arvot/100g100g187kcal5.8g33.2g2.3g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82901