Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g102g558kcal1g1g60.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g46g48kcal3.6g7.4g0.3g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 152g522kcal15.5g106.5g1.8g5.3g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.9g0.3g2.7g
Tomaattimurska 7609g2237kcal42.6g403.3g15.2g144.6g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g1015g609kcal9.1g52.8g40.6g3g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 41g28kcal0.5g4.6g0.5g1.6g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g1.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 10g0.3kcal0.1g0g0g0g
Vesi1015g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g8062kcal147g1159.2g239.2g316.2g
Valittu annoskoko10000g4031kcal73.5g579.6g119.6g158.1g
Annoskoko puolitettuna5000g2016kcal36.8g289.8g59.8g79.1g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928