Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 896g679kcal16.8g138.2g1.8g9g
Kananmuna kuoreton 99g141kcal12.3g0.3g10.1g0g
Korppujauho 54g197kcal5.6g40.3g0.6g2.8g
Rypsiöljy 36g317kcal0g0g35.8g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 72g483kcal19.3g4.9g41.6g8.8g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g27g16kcal2.7g4.6g1.1g19.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2376g3665kcal113.4g376.6g182g80.4g
Valittu annoskoko1188g1833kcal56.7g188.3g91g40.2g
Annoskoko puolitettuna594g916kcal28.4g94.2g45.5g20.1g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.8g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417