Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g550g660kcal115.5g0g22g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g400g216kcal30g3.6g8.4g1.6g
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)125g106kcal1.3g4.4g8.8g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 50g15kcal1.8g0.4g0.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2376g2565kcal302.8g60.2g120.4g7g
Valittu annoskoko1188g1282kcal151.4g30.1g60.2g3.5g
Annoskoko puolitettuna594g641kcal75.7g15.1g30.1g1.8g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450