Veriohukaiset, kotitekoiset

Valmistusohje:

Kuori ja hienonna sipulit.

Hauduta ruokalusikallisessa voita.

Sekoita keskenään veri, olut, ruisjauhot, siirappi, jäähdytetty sipuli ja mausta taikina suolalla, valkopippurilla ja meiramilla.

Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 1 tunti.

Paista veriohukaiset voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi.

Tarjoa kuumina puolukkamurskan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Papagena
AineksetMääräEnergiaPHRK
Veri 42g22kcal4.9g0g0.2g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 42g18kcal0.2g1.7g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 23g70kcal2g12.7g0.4g3.2g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g253kcal14.4g37g1.2g6.6g
Valittu annoskoko119g126kcal7.2g18.5g0.6g3.3g
Annoskoko puolitettuna60g63kcal3.6g9.3g0.3g1.7g
Arvot/100g100g106kcal6g15.5g0.5g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107385