Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 12g38kcal1.3g7.2g0.3g0.7g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g20g57kcal2g11.2g0.5g3.9g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 33g34kcal7.4g0g0.5g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g24g75kcal4.6g1.2g6g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)5.5g4.4kcal0.1g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g440kcal30.8g41.6g16.8g9.2g
Valittu annoskoko119g220kcal15.4g20.8g8.4g4.6g
Annoskoko puolitettuna60g110kcal7.7g10.4g4.2g2.3g
Arvot/100g100g185kcal13g17.5g7.1g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135