Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt36g17kcal1.2g1.7g0.5g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g100kcal3g20.4g0.3g1g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)44g153kcal5.2g30.2g0.8g2.2g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g623kcal18.8g105.8g12g6.4g
Valittu annoskoko119g311kcal9.4g52.9g6g3.2g
Annoskoko puolitettuna60g156kcal4.7g26.5g3g1.6g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.5g5g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481