Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 13g37kcal1.3g6.6g0.3g1.2g
Papu valkoinen, keitetty 48g52kcal4g6.7g0.2g3.4g
Maustekurkku sokerisuolattu 28g5.7kcal0.2g0.9g0g0.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g6.2g36kcal1.1g1.5g3.1g0.7g
Viinietikka balsami1.2g0.4kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g10g15kcal0.1g0.6g1.3g0.1g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g2.7g11kcal0.9g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g318kcal15.4g33.6g11.4g12.2g
Valittu annoskoko119g159kcal7.7g16.8g5.7g6.1g
Annoskoko puolitettuna60g80kcal3.9g8.4g2.9g3.1g
Arvot/100g100g134kcal6.5g14.1g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481