Savusiikapiirakka

Sekoita perunasosejauhe ja piimä keskenään.

Lisää öljy.

Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja nypi sitten sekaisin piimä-perunasoseen kanssa.

Lisää lopuksi vesi.

Voitele iso piirasvuoka (huom: halkaisija 27 cm). Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli.

Kun sipuli käytetään raakana, kannattaa huolehtia, että se on riittävän hienoa silppua.

Halutessasi voit kuullottaa sipulia kevyesti pannulla.

Leikkaa kala pieniksi paloiksi putsaten samalla ruodot pois.

Hienonna tilli.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 6.5g22kcal0.7g4.5g0.1g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g67kcal0g0g7.5g0g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 2.7g8.6kcal0.3g1.6g0.1g0.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%5g13kcal0.7g0.5g0.3g2.4g
Perunasosejauhe valmistamaton 6.6g25kcal0.4g4.9g0.3g0.4g
Maustamaton jogurttirahka (Milbona), annos 250g13g7.2kcal0.9g0.6g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Savusiika savukala15g18kcal3.1g0g0.6g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl10g8.5kcal0.1g0.4g0.7g0g
Ranskankerma, Milbona10g29kcal0.2g0.3g3g0g
Juustoraastesekoitus (Gouda+Edam) (Lidl), annos 100g7.5g24kcal1.9g0.2g1.8g0g
Raejuusto, velbo, lidl (Velbo), annos 100g10g8kcal1.3g0.2g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 8.7g13kcal1.1g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana239g491kcal21.6g27.2g31.2g6.6g
Valittu annoskoko120g245kcal10.8g13.6g15.6g3.3g
Annoskoko puolitettuna60g123kcal5.4g6.8g7.8g1.7g
Arvot/100g100g205kcal9g11.4g13.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234166