Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 22g10kcal0.1g1.8g0g0.4g
Vispikerma Flora 20%27g60kcal0.8g1.4g5.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Sokeri 14g56kcal0g13.9g0g0g
Valkuainen (100g)5.5g2.3kcal0.5g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.6kcal0.4g0.5g0g0g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g37kcal1.1g7.4g0.1g0.4g
Keltuainen, 20g, annos 20g5.5g3.5kcal0.2g0g1.4g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen14g98kcal0g0g10.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g624kcal6.4g70.4g35.8g1.6g
Valittu annoskoko120g312kcal3.2g35.2g17.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna60g156kcal1.6g17.6g9g0.4g
Arvot/100g100g260kcal2.7g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147