Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g254g394kcal35.6g6.4g25.4g0.5g
Peruna, vanha, kuorittu 182g138kcal3.4g28.1g0.4g1.8g
Porkkana, tuore131g37kcal0.8g7.3g0.3g3.3g
Selleri, annos 50g18g2.5kcal0.2g0.5g0g0g
Lanttu 36g11kcal0.4g1.7g0.1g0.7g
Palsternakka 5.4g3.5kcal0g0.6g0g0.2g
Purjosipuli 3.6g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Persilja 7.3g2kcal0.1g0.1g0g0.6g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g10g9kcal0.3g0.4g0.7g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 545g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2384g1194kcal81.8g90.4g53.8g14.6g
Valittu annoskoko1192g597kcal40.9g45.2g26.9g7.3g
Annoskoko puolitettuna596g299kcal20.5g22.6g13.5g3.7g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=355915