Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 225g717kcal54.9g102.8g4.3g20g
Vesi, vesijohtovesi 844g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Sipuli 34g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Pinaatti 84g11kcal1.4g0.3g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2385g1576kcal113.4g209.4g20.6g43.4g
Valittu annoskoko1193g788kcal56.7g104.7g10.3g21.7g
Annoskoko puolitettuna596g394kcal28.4g52.4g5.2g10.9g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385