Peruna-bataattisuikaleet uunissa

Mausteet: valkopippuri, paprikajauhe, curry, chilijauhe, suola (tai herbamare).

Pese perunat ja bataatti juuresharjalla huolellisesti ja kuivaa, älä kuori.

Leikkaa juurekset n. sentin viipaleiksi ja ne sitten pitkittäin n. sentin suikaleiksi, jotta ne muistuttavat ranskalaisia perunoita.

Painele suikaleita talouspaperilla poistaaksesi ylimääräisen nesteen.

Laita suikaleet kulhoon, lisää öljy, mausteet ja suola ja sekoita lusikalla, jotta kaikki suikaleet peittyvät mausteisiin.

Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, punnittu kuorineen 4.4g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Bataatti, uunissa 7.3g6.4kcal0.1g1.3g0g0.2g
Rypsiöljy 0.5g4.5kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g27kcal0.4g3.8g1g0.4g
Valittu annoskoko12g14kcal0.2g1.9g0.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna6g7kcal0.1g1g0.3g0.1g
Arvot/100g100g112kcal1.6g15.6g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164431