Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 3.5g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)1.1g6.3kcal0.2g0.1g0.6g0.1g
Kookoshiutale 0.1g0.5kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Ruokosokeri1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Kananmuna, keitetty 1g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki0.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.8g7kcal0g0g0.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0.1kcal0g0g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g1.8g4.5kcal0.1g0.1g0.4g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g67kcal1g6.4g3.8g0.4g
Valittu annoskoko12g34kcal0.5g3.2g1.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna6g17kcal0.3g1.6g1g0.1g
Arvot/100g100g273kcal4.1g26g15.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272137