Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 9g7.1kcal0.2g1.4g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 1g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Korppujauho 0.6g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Rypsiöljy 0.4g3.3kcal0g0g0.4g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 0.7g5kcal0.2g0.1g0.4g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g0.3g0.2kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g38kcal1.2g3.8g1.8g0.8g
Valittu annoskoko12g19kcal0.6g1.9g0.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna6g10kcal0.3g1g0.5g0.2g
Arvot/100g100g155kcal4.8g15.3g7.3g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417