Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 2.1g2.6kcal0.2g0g0.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1.8g5.8kcal0g0.1g0.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.4g2.6kcal0g0g0.3g0g
Jauheliha, sika-nauta 3.5g7.8kcal0.6g0g0.6g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka0.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kirsikkatomaatti, 50g1.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 1.3g4.9kcal0.3g0g0.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 0.9g2.4kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g54kcal2.2g0.6g4.6g0g
Valittu annoskoko13g27kcal1.1g0.3g2.3g0g
Annoskoko puolitettuna6g14kcal0.6g0.2g1.2g0g
Arvot/100g100g217kcal8.8g2.4g18.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085