Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma1.7g5.5kcal0g1.3g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 0.8g2.9kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 0.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)1.2g4.4kcal0.1g0.9g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 3g11kcal0.3g2.1g0g0.1g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g4.6g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g55kcal1.4g10.6g0.2g1g
Valittu annoskoko12g27kcal0.7g5.3g0.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna6g14kcal0.4g2.7g0.1g0.3g
Arvot/100g100g220kcal5.6g42.7g0.8g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666