Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4.6g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.5g0.3kcal0.1g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)0.6g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Porkkana 1.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)1.7g6kcal0.2g1.1g0.1g0.1g
Hiivaleipävehnäjauho 2.4g7.8kcal0.3g1.4g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g43kcal1.4g6g1.4g0.6g
Valittu annoskoko13g22kcal0.7g3g0.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna6g11kcal0.4g1.5g0.4g0.2g
Arvot/100g100g172kcal5.6g24g5.6g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138